Mersul cu trenul pe anumite rute reprezintă o adevărată aventură pentru călătorii Căilor Ferate Române (CFR). Canicula este “cireaşa de pe tort” pentru cei care aleg să plece sau să ajungă în Capitală cu vechile garnituri ale CFR. Am rămas şocaţi după ce am văzut cu ochii noştri cum arată un “tren al groazei”. Din păcate pentru unii oameni, aceasta e realitatea din viaţa de zi cu zi. Mersul cu trenul pe anumite rute reprezintă o adevărată aventură pentru călătorii Căilor Ferate Române (CFR). Canicula este “cireaşa de pe tort” pentru cei care aleg să plece sau să ajungă în Capitală cu vechile garnituri ale CFR. Am rămas şocaţi după ce am văzut cu ochii noştri cum arată un “tren al groazei”. Din păcate pentru unii oameni, aceasta e realitatea din viaţa de zi cu zi.
Când intri în Gara Obor, ai impresia că ai călătorit în timp, undeva pe la începutul anilor ’90. Mirosuri puternice, neplăcute, totul învechit şi o casieriţă care te priveşte dubios pentru că vrei să-ţi cumperi bilet de tren. Pe ruta Bucureşti- Fundulea, a cursei de Feteşti, circulă o garnitură veche, în regim de tren personal. Dacă nu porţi tricoul ridicat până la piept şi nu îţi mângâi, ghiftuit, burta umflată de bere, călătorii se uită ciudat la tine. Cum am urcat în tren, am fost izbiţi de aspectul toaletei. WCul e o cauză pierdută, un amestec de fecale uscate cu rugină, totul împachetat într-o duhoare înţepătoare de urină. Cel mai bine e să te ţii până la destinaţie, dacă nu ai prins gara... Mireasma “se prelinge” pe holurile vagonului, căpătând “arome” groteşti! „Păi, «P»-ul nu vine, taică, de la tren personal, ci de la putoare!”, ne confirmă un bătrân care nu a mai prins loc în cuşetă.
Călătorii se simt ca în saună
Trenul e plin, peste 100 de suflete suferă de căldura năprasnică. Deşi termometrul ne-a arătat 36° C, aerul se simte ca la peste 40° C, căldura fiind amplificată de umi