Stirile de pe toate canalele media ne anunta neincetat ca Planeta Albastra a intrat intr-un proces de autodistrugere. Daca noi nu am stiut cum sa gestionam resursele cu care Pamantul a fost dotat, copiii sunt singura noastra speranta. Nu trebuie sa te bazezi doar pe scoala si pe diverse organizatii guvernamentale ca sa-l invete pe copilul tau valorile ecologice, ci poti sa-i arati tu, inca de la o varsta frageda, regulile unui stil de viata "verde". Iata ce trebuie sa stii despre educatia ecologica a copilului.
Nava spatiala eco Green Bee
Zilele trecute, in Capitala, a fost lansat cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania, Green Bee. Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 6 - 14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediu prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie. Proiectul se va desfasura in perioada iulie ? octombrie 2012, in Parcul Tineretului, zona Rozariu. Green Bee isi propune sa ii invete pe copii importanta protejarii mediului inconjurator prin intermediul unei aventuri SF. Copiii, sub indrumarea echipajului navei format din capitanul Raxo Williams si secundul Noni, vor pleca intr-o calatorie imaginara, unde vor afla informatii esentiale despre atmosfera, aer, poluare, apa si importanta acesteia, hrana, energie sau deseuri. Proiectul se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi prietenoase cu mediul intr-o maniera atractiva si interesanta pentru ei.
Cei sapte ani de acasa
Educatia ecologica poate debuta din primul mediu familiar celui mic: casa. Acasa, inconjurat de cei dragi, cel mic poata sa invete cum sa devina un adevarat ecologist. Primul pas, atunci cand are varsta potrivita de a face acest lucru in siguranta, este sa-i formezi deprinderea sa deconecteze aparatele electronice din p