Lasa deoparte sampoanele si balsamurile sofisticate si costisitoare. Cea mai buna metoda de a avea un par stralucitor, ca in reclame, este sa consumi alimente precum pestele, fasolea, bananele si lintea. O dieta sanatoasa este la fel de importanta pentru cei circa 150.000 de foliculi de par de pe cap precum este si pentru restul organismului.
Proteinele, spre exemplu, sunt piatra de temelie pentru un par viguros. Conform Huffington Post, daca acestea sunt deficitare, podoaba capilara fie va incepe sa cada, fie va creste foarte greu. Iata 10 alimente care te vor ajuta sa ai un par de zeita:
Carnea rosie slaba
Prea putin fier in sange poate sa duca la cadera parului pana la chelire completa, dupa cum spun cercetatorii de la Clinica Cleveland. Pentru a evita aceasta problema, ai grija sa consumi carne de curcan, galbenus de ou, cereale integrale, fructe uscate, fasole, dar si carne rosie, de cateva ori pe saptamana.
Ouale
Ouale abunda in biotina, un tip de vitamina B care ajuta la o buna crestere a firelor de par. Un deficit poate sa fie evitat consumand, pe langa oua, alune de padure, migdale, somon, branza cu continut caloric scazut si avocado.
Bananele, cerealele, berea, stafidele
Toate acestea contin siliciu, care ajuta firele de par sa ramana groase, viguroase. Consumand aceste alimente vei vedea ca mai ales la periaj se rupe mai putin par.
Legume cu frunze inchise la culoare
Consuma din plin spanac si broccoli. Acestea sunt pline de vitaminele A si C, care ajuta la producerea sebumului, uleiul natural de pe scalp ce functioneaza ca un balsam si previne uscarea parului.
Stridiile
Opteaza pentru acest aliment pentru zincul continut. Persoanele cu o carenta la acest nivel vor avea un par rar, bolnav si cel mai probabil plin de matreata. Ajust