Alimentele care fac parte din dieta mediteraneană cresc şansele unei femei de a rămâne însărcinată, după ce a făcut un tratament de fertilizare in vitro. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard.
Astfel, avocado sau uleiul de măsline creşte de peste trei ori şansele unei femei care apelează la fertilizare in vitro să rămână însărcinată, notează Daily Mail. Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii, coordonaţi de profesorul Jorge Chavarro, au monitorizat un grup de 147 de femei care au făcut un tratament de fertilizare in vitro la spitalul Genera, din Massachusetts.
Grăsimile monosaturate, cunoscute şi sub numele de grăsimi „bune”, care se regăsesc în alimente precum avocado, uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, nuci şi seminţe sunt recomandate mai ales femeilor care îşi doresc să devină mame, susţin oamenii de ştiinţă de la Harvard.
În urma monitorizării s-a constatat că femeile care aveau incluse în dieta zilnică alimente din dieta mediteraneană au înregistrat o rată de succes a FIV de 3,4 ori mai mare decât cele care nu mâncau fructe precum avocado.
Autorul studiului, Chavarro a precizat că rezultatele obţinute sunt extrem de importante, deşi specialiştii încă nu au descoperit explicaţia biologic pentru această combinaţie de succes. De asemenea, profesorul Chavarro recomandă şi includerea peştelui în dieta femeilor, mai ales atunci când vor să devină mame.
„Avocado este cea mai bună sursă de grăsimi monosaturate. Acest fruct este bogat în acizi graşi Omega 3”, a menţionat coordonatorul studiului.
Alimentele care fac parte din dieta mediteraneană cresc şansele unei femei de a rămâne însărcinată, după ce a făcut un tratament de fertilizare in vitro. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani de la Şcoala de