Guvernul a aprobat, în cadrul unei şedinţe convocată sâmbătă la Palatul Victoria, şase proiecte de hotărâre de guvern în legătură cu organizarea referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, fiind alocat un buget de 95,660 milioane lei.
Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat că această sumă va fi folosită pentru cheltuieli cu centralizarea şi prelucrarea rezultatelor votării, organizarea birourilor electorale, desfăşurarea procesului electoral şi indemnizaţiile membrilor birourilor electorale.
Suma se alocă din Fondul de Rezervă Bugetară pentru principalele instituţii implicate în organizarea referendumului: Ministerul Administraţiei şi Internelor, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului şi Serviciul de Transmisiuni Speciale.
Ministrul Paul Dobre a explicat că, având în vedere luarea unor măsuri speciale de securitate, s-a stabilit că Regia Autonomă 'Monetăria Statului' să confecţioneze ştampilele cu menţiunea 'votat', de timbre se va ocupa C.N. 'Imprimeria Naţională', iar tipărirea buletinelor de vot va fi asigurata de R.A. 'Monitorul Oficial'.
De asemenea, la nivelul localităţilor se vor folosi pentru dotarea secţiilor de votare materialele utilizate la alegerile locale din 10 iunie.
Paul Dobre a detaliat şi calendarul organizării campaniei electorale şi a referendumului: 'În momentul de faţă, conform hotărârii Parlamentului, suntem în campanie electorală pentru referendumul naţional din 29 iulie. Mâine, urmează în mod normal tragerea la sorţi a judecătorilor Înaltei Curţi şi urmează să fie stabiliţi preşedinţii birourilor electorale. Până pe 10 iulie, partidele trebuie să îşi desemneze delegaţii în Biroul Electoral Central şi în celelalte birouri electorale. Campania electorală se încheie în ziua de 28 iulie 20