Totul a început de la emisiunile lui Jamie Oliver, celebrul bucătar englez. De atunci a început şi nebunia românilor de a se specializa în arta culinară. Unul dintre cei pentru care mâncarea înseamnă o operă de artă transpusă într-o simfonie de culori şi arome este şi făgărăşeanul Adrian Neag. Acesta, împreună cu alţi trei membri ai echipei Marvic, a reuşit să obţină 7 medalii de aur din tot atâtea posibile la primul Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, ce a avut loc zilele trecute la Arad.
Singurul campionat de gătit recunoscut internaţional
„Acest campionat de gătit în aer liber este organizat de către Asociaţia Culturală Est European Alternative, din Bucureşti şi este recunoscut ca fiind singurul campionat internaţional găzduit de România pe plan mondial. Are patru etape, sau cinci, în funcţie de mobilizarea organizatorilor, respectiv Iaşi, în primăvară, Arad, acum vara, Cluj-în toamnă. Urmează Bucureşti şi Timişoara“, explică Adrian Neag.
Şapte medalii de aur din tot atâtea posibile! Este o performanţă de răsunet a echipei de bucătari Marvic, ce a reprezentant zona noastră la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber organizat la Arad. Adrian Neag, Sorin Creţu, Elena Graură şi Ciprian Tătaru, căpitanul echipei, au reuşit să impresioneze exigentul juriul format din 16 bucătari, experţi internaţionali. „Am participat, sâmbătă şi duminică, la o etapă de campionat internaţional de gătit în aer liber. Concursul a fost şi pentru amatori şi pentru profesionişti, noi am participat doar la amatori, de această dată, fiind doar …ingineri şi muzicieni în echipa noastră. Aici am reuşit cel mai frumos scor reuşit vreodată la un asemenea concurs de amatori, dacă pot spune aşa, adică am participat la şapte secţiuni şi am obţinut şapte medalii de aur“, spune Adrian Neag.
Gătit la 40 de grade Celsius!
Concursul s-