Fostul inspector şcolar general al IŞJ Mehedinţi, Emil Mirică, a declarat cu ocazia schimbării sale din funcţie, că nu se aşteaptă la rezultate foarte bune în ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, dat fiind faptul că acesta s-a desfăşurat în condiţii de maximă rigurozitate.
Inspectorii şcolari au fost convocaţi vineri seară într-o şedinţă fulger pentru a li se aduce la cunoştinţă schimbările survenite în schema de conducere a inspectoratului. Astfel, au fost numiţi, prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, în funcţia de inspector şcolar general Marian Şuţă (PNL), respectiv inspector şcolar adjunct - Vică Ungureanu (PSD). Cu această ocazie, fostul inspector şcolar general Emil Mirică, a declarat că organizarea concursului de bacalaureat i-a dat ceva bătăi de cap întrucât profesorii nu s-au mai înghesuit ca-n alţi ani să participe la acest examen. „Să ştiţi că foarte greu am ţinut faţă acestor examene, în sensul că nu a fost uşor să îi aduci pe oameni la examene având în vedere ce s-a întâmplat anul trecut. O parte din colegii mei ştiu că 24 de profesori de limba română au fost sancţionaţi. Mai sunt 90 şi ceva de profesori care nici nu ştiu ce îi aşteaptă pentru că sunt suspectaţi că au măsluit un examen, ceea ce nu este adevărat . Cu toate acestea, bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii excelente, a fost singurul judeţ care nu a primit nicio observaţie în videoconferinţele care s-au organizat în aceste zile", a declarat fostul inspector şcolar general de la IŞJ Mehedinţi.
Controale după bacalaureatul 2011
Corpul de control al MECTS, în urma reevaluării prin sondaj a unor lucrări, a solicitat, în luna noiembrie 2011, Inspectoratului Şcolar din Mehedinţi să sesizeze procurorii pentru a cerceta peste 70 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 24 urmând să fie cercetate disciplinar. Rata