Telefoanele inteligente noi îşi fac reclamă susţinând că sunt mult mai puternice din punct de vedere hardware, însă sunt detalii tehnice de care probabil nu vei avea nevoie.
O analiză asupra celor mai recente lansări de gadgeturi ne face să credem că giganţii IT au schimbat strategia. Dacă ne referim strict la smartphone-uri, până de curând se ducea o bătălie între cele cu procesoare puternice sau ecranele cele mai spectaculoase. Însă, mai nou, preţul pare să conteze mai mult. Şi, până la urmă, de ce ţi-au cumpăra un smartphone de ultimă generaţie? Sunt argumente destul de solide care ar trebuie să te facă să te gândeşti mult mai bine dacă e necesar să faci o astfel de investiţie.
Design
Să fim serioşi, cu rotunjimi, mai pătrăţos, mai lung sau mai scurt, până la urmă e vorba de un telefon! Diferenţele sunt mici finisaje, însă nu e o schimbare radicală faţă de cele cu o generaţie mai veche. Şi, până la urmă, ai da în jur de 2.500 de lei doar de dragul design-ului?
Hardware
Procesoarele quad-core, instalate pe telefoanele de ultimă generaţie, sunt cu adevărat puternice. Dar la ce-ţi foloseşte? Un smartphone cu procesor dual core merge ceas atunci când navighezi pe net şi la majoritatea aplicaţiilor. Softurile care necesită multe resurse sunt extrem de rare.
Camera
Oricât de mulţi megapixeli ar avea senzorii camerelor instalate pe noile smartphone-uri sunt comparate în continuare cu telefoanele inteligente din generaţiile mai vechi. Iar testele făcute de fotografi profesionişti şi analizate cu softuri specializate au arătat că nu sunt nişte diferenţe uriaşe, deranjante la privire.
Display
Majoritatea modelelor noi au ecrane mari. Dar să nu exagerăm pentru că nu e ca şi cum ai trece de la un vizor la un televizor. Claritate imaginilor este mai bună, însă dacă le pui unele