Guvernul Ponta a adoptat sambata, intr-o sedinta extraordinara, hotararile in baza carora se va organiza referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
S-a decis ca suma alocata pentru organizarea referendumului va fi de 95.606.000 de lei, o parte din bani urmand sa fie repartizati la nivelul prefectilor, a anuntat ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre.
Confectionarea stampilelor pentru toate sectiile de vot se va face de catre Ministerul Administratiei si Internelor prin Monetaria Statului, timbrele autocolante se vor tipari prin compania Imprimeria Nationala, iar tiparirea buletinelor de vot se va face prin Monitorul Oficial, toate sumele urmand sa fie suportate de MAI.
De asemenea, s-au stabilit prin hotarari de guvern durata si conditiile de pastrare a buletinelor si stampilelor dupa 29 iulie, dar si cuantumul indemnizatiilor membrilor Birourilor Electorale sau sectiilor de votare.
S-a constituit comisia tehnica centrala, aceasta urmand sa fie condusa de ministrii Ioan Rus si Victor Paul Dobre.
Calendar si conditii de vot
Ministrul Dobre a anuntat ca, vineri seara, odata cu publicarea hotararii Parlamentului de suspendare a lui Traian Basescu, s-a intrat in campania electorala, potrivit legii.
"Maine se va face tragerea la sorti a judecatorilor Inaltei Curti si a presedintilor birourilor electorale, urmand ca pana pe 10 iulie partidele sa isi desemneze delegatii", a mai anuntat ministrul.
De asemenea, potrivit legii Referendumului, campania electorala se va incheia pe 28 iulie la ora 7, iar intervalul orar in care vom putea vota pe 29 iulie este 8-20, decalat cu o ora fata de cel de la alegeri.
La referendum participa toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si care au drept de vot.
"Atat pe teri