"Patrulaterul", organizat la Bucureşti şi cîştigat de echipa României, a scos în evidenţă probleme pe care gimnastele trebuie să le rezolve pînă la plecarea spre Londra.
Să se adune peste 3.000 de spectatori la un concurs de gimnastică organizat în România este un record. România să găzduiască o competiţie de gimnastică în care se concurează pe podium, acea platformă de un metru înălţime pe care sînt montate aparatele, este o altă performanţă notabilă pentru sportul autohton.
Toate acestea s-au întîmplat ieri după-amiază, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde a avut loc un concurs internaţional la care au participat patru din cele 12 echipe calificate la Olimpiada de la Londra: România, Italia, Germania şi Franţa.
"Eu nu am mai văzut concurs de gimnastică cu podium organizat în România de mai bine de treizeci de ani! Colegii străini mi-au spus că nu ne credeau capabili de o asemenea întrecere, dar eu nu le-am luat ca nişte complimente", a mărturisit antrenorul lotului olimpic feminin, Octavian Belu, care a rămas plăcut impresionat şi de numărul mare de spectatori veniţi la Polivalentă.
"Patrulaterul" s-a dorit a fi o ultimă verificare a "olimpicelor" înainte de Londra, echipa României fiind compusă ieri din Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Chelaru.
Primul aparat la care au evoluat cele cinci gimnaste a fost solul, Larisa fiind punctată cel mai bine: 15,300. Au urmat apoi la sărituri, unde cele mai mari note le-au obţinut Iordache şi Izbaşa, respectiv 15,100. Este o certitudine faptul că la paralele româncele stau cel mai slab, cea mai mare notă obţinută ieri de către "tricolore" fiind 14,550 şi care i-a aparţinut Larisei, sportivă care a culminat la bîrnă cu un exerciţiu cotat la 15,950, cea mai mare notă din tot concursul.
Competiţia a fost cîştigată, fără nici o emoţie, de echipa României, u