Este fenomenul benefic care cuprinde România Şi stau mărturie acestuia atât vânzările de plante, cât Şi înmulŢirea numărului de horticultori amatori care Şi-au construit mici afaceri din producerea de plante decorative. Felicităm pe toŢi noii veniŢi în clubul iubitorilor de flori Şi le aducem Şi o veste bună: multe dintre plantele pe care le găzduiŢi în casele dumneavoastră sunt benefice sănătăŢii Şi confortului. Unele dintre ele sunt cunoscute pentru puterea pe care o au în purificarea pe cale naturală a aerului din încăperi. Enumerăm pentru dumneavoastră o parte dintre aceste plante:
Spathiphyllum este o plantă foarte cunoscută Şi foarte iubită de mulŢi dintre noi. Nu este o plantă pretenŢioasă Şi se înmulŢeŞte foarte uŞor, prin divizarea tufei. Pământul universal de flori este foarte potrivit pentru Anthurium.
Udarea plantei nu trebuie făcută în exces, ci doar la 2-3 zile Şi în cantitate moderată, fără a rămâne surplus de apă în farfurioară. ÎnfloreŞte bogat Şi este iubitoare de lumină, dar nu trebuie aŞezată în locuri cu soare puternic. O dată pe săptămână stropiŢi frunzele cu apă la temperatura camerei, folosind un pulverizator. După terminarea perioadei de înflorire, se aplică o îngrăŞare uŞoară a solului (3 granule de la florărie, dizolvate într-o jumătate de litru de apă).
Philodendronul este o plantă de origine tropicală, care se adaptează foarte uŞor la condiŢiile oferite de locuinŢă: îi place lumina, dar nu iubeŞte razele puternice ale soarelui. CreŞte foarte bine Şi în condiŢii de semi-umbră Şi, fiind o plantă cu "obiceiuri" de liană, are nevoie de un suport, pe care să se sprijine.
O dată pe lună, se poate aplica o hrănire a solului, ca la Spathiphyllum, iar săptămânal va trebui să pulverizaŢi frunzele cu apă la temperatura camerei. Dacă nu doriŢi să crească foarte înalt, puteŢi să-i tăiaŢi vârful, ca să se ramifice latera