Grupul Şcolar Industrial Căi Ferate şi Grupul Şcolar Agricol "Iulian Dracea" din Timişoara au reuşit contraperformanţa de a nu avea niciun elev promovat în prima sesiune a Bacalaureatului pentru doi ani la rând.
În total, în judeţul Timiş au fost patru instituţii de învăţământ cu promovabilitate zero la această sesiune a Bacalaureatului: Liceul Agrigol, Liceul CFR, Liceul Agricol din Biled şi un liceu privat din Timişoara. "O să depun contestaţie, dar mai mult de un punct nu au cum să-mi dea în plus, deci mai mult de 4,50 n-am cum să iau la matematică", a spus plângând unul dintre elevii de la Liceul CFR din Timişoara.
Alţi colegi ai săi nu au fost atât de afectaţi de eşecul la Bacalaureat şi aşteaptă sesiunea de toamnă. "La mate am picat, dar e bine că am avut note de trecere la celelate. Asta e, nu-am stres", a spus Loredana.
Click pe poze pentru GALERIE FOTO!
Faţă de liceele cu un procent mai bun de promovabilitate, unde curtea şcolii "zumzăia" cu bucurie sau tristeţe, la Liceul CFR greu găseai mai mult de doi - trei elevi prezenţi în acelaşi timp în faţa afişelor cu rezultatele, semn că mulţi nici nu şi-au făcut speranţe în privinţa acestui examen.
"Nici n-are rost să depun contestaţie, la ce note am avut. La matematică a fost greu, la mate şi chimie mă aşteptam să pic, dar la limba română nu mă aşteptam să iau o notă atât de mică, 2,75. Asta e, vedem la toamnă. Nu ştiu de ce sunt rezultate aşa de slabe. A fost greu, dar nici nu prea a învăţat lumea", a fost de părere Marian Nicolae, de la Liceul CFR. Anul trecut, nici sesiunea de toamnă nu a fost mult mai reuşită, doar cinci elevi promovând la a doua încercare.
Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum şi multe alte ştiri şi evenimente legate de ace