Stiai ca lamaile sunt singurul fruct alcalin si ca sucul de lamaie contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism? Iata si alte beneficii mai putin cunoscute ale lamailor.
Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este, conform care2, unul din cele mai mari beneficii pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie.
Lamaile sunt o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar si procesul de respiratie celulara.
Ficatul are nevoie de lamai pentru ca acestea sunt un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat. Lamaia si sucul de lamaie sunt adevarate medicamente pentru ficat si pentru organismul tau. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal pentru ficat.
Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.
Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.
Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.
Nu doar sucul si pulpa lamaii sunt un beneficiu, ci si coaja de lamaie, care este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.
Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.
Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.
Su