La cei 24 de ani ai săi avea 113 kilograme. Iniţial a avut 48 de kilograme şi brusc, din cauza mai multor probleme, a ajuns să devină obeză. De câteva luni, fata s-a operat la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa din Capitală, iar acum simte că i-a revenit pofta de viaţă. Este povestea Andreei Creţu, o tânără din Bucureşti care luptă împotriva kilogramelor în plus. La cei 24 de ani ai săi avea 113 kilograme. Iniţial a avut 48 de kilograme şi brusc, din cauza mai multor probleme, a ajuns să devină obeză. De câteva luni, fata s-a operat la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa din Capitală, iar acum simte că i-a revenit pofta de viaţă. Este povestea Andreei Creţu, o tânără din Bucureşti care luptă împotriva kilogramelor în plus.
Andreea Creţu s-a operat acum 8 luni şi de la 113 a ajuns la 90 de kilograme. Doctorii i-au tăiat stomacul, reducându-i-l cu 75%. "Acum stomacul pacientei are un volum de 120 de ml. Important este că această operaţie bariatrică scade apetitul şi accentuează senzaţia de saţietate. În plus intervenţia are şi efecte benefice asupra bolilor asociate gen diabet, hipertensiune, artropatii", ne-a declarat dr. Cristian Boru, şef secţie Chirurgie Generală Spital Clinic Malaxa Bucureşti.
Andreea este foarte fericită când vede cât a scăzut în greutate şi şi-a propus să mai dea jos alte 20 de kilograme. "Mă simt mult mai bine. Pot să mă închei singură la şireturi, nu mai obosesc aşa repede ca înainte. În plus, acum pot să-mi cumpăr haine de oameni normali. Oricum trebuie să-mi schimb toată garderoba", ne-a mărturisit tânăra.
Operaţiile sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, doar că pacienţii trebuie să mai cumpere anumite materiale pe care nu le deţine unitatea medicală. La Spitalul Malaxa, de la începutul anului până în prezent, medicii au operat peste 60 de pacienţi cu obezitate patologică gradul trei.