Cu un război de uzură, care a pus la grea încercare rezistenţa psihică şi fizică a acţionarilor, poate fi comparată Adunarea Generală a Acţionarilor de la SIF Muntenia de schimbare a conducerii, încă în derulare duminică la ora 18.00, după 32 de ore de la convocare. Investitorii vechi şi noi, parafrazând titlul unui roman celebru scris de Nicolae Filimon, s-au luptat până la epuizare pentru a-şi impune proprii oameni şi pentru a câştiga astfel controlul asupra unei averi de 280 milioane de euro. În mod ironic sau nu, Filimon este şi numele celui care administrează averea SIF-ului încă de la înfiinţarea din 1993, omul-cheie pe care tabăra investitorilor noi încearcă să îl răstoarne.
Sâmbătă, 7 iulie, în centrul unui Bucureşti care abia mai respira sub caniculă a început cea mai crâncenă şi lungă luptă de pe piaţa de capital, la doar câţiva kilometri distanţă de Casa Poporului, locul unde cu o seară în urmă parlamentarii au votat suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.
Este vorba de Adunarea Generală a Acţionarilor de schimbare a conducerii SIF Muntenia, începută sâmbătă la ora 10.00 dimineaţă şi încă în derulare la ora 18.00, ora închiderii ediţiei. Rezultatul voturilor, care ar putea anunţa schimbarea actualei conduceri, este necunoscut.
La fel ca în politică, unde puterea şi opoziţia concurează pentru a controla bugetul ţării de 45 miliarde de euro, aşa s-au luptat şi investitorii de la SIF Muntenia coagulaţi în două tabere. Cei vechi, unii dintre ei primind acţiunile de la înfiinţare şi care ani la rândul şi-au impus oamenii la conducere, şi cei noi, care au cumpărat recent acţiunile cu milioane de euro de pe bursă şi vor acum să ţină şi ei frâiele. La fel ca în politică, numărătoarea voturilor sau, mai bine zis, frica de fraudarea numărătorii i-a preocupat pe investitorii strânşi la etajul al patrulea al C