* s-a comemorat împlinirea a 200 de ani de la anexarea ei de către Imperiul Ţarist
Istoria Basarabiei a fost în prim-planul evenimentului desfăşurat sâmbătă, la Centrul de creaţie, sala "Johnny Răducanu", intitulat "Basarabia, un nume cât o istorie întreagă". S-a comemorat, astfel, împlinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist. A fost prezentă o delegaţie culturală din oraşul Străşeni, Republica Moldova, condusă de profesorul Anatol Şaptefraţi. Manifestarea a debutat cu un simpozion în cadrul căruia s-a vorbit despre istoria mai veche sau mai recentă a Basarabiei, despre momentele pierdute ale istoriei în care Basarabia se putea uni cu România şi despre motivele pentru care Basarabiei i-ar fi mai bine ca regiune în cadrul României decât ca ţară independentă. La final, a fost susţinut un moment artistic de către corul "Flacără din lacrimă", grupul folk "Generaţii", condus de prof. Dumitru Popescu, şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a municipiului acompaniaţi la orgă de instructorul Viorel Toader.
Evenimentul a fost organizat de Casa de Cultură a municipiului Brăila în colaborare cu Asociaţia "ProBasarabia şi Bucovina".
* s-a comemorat împlinirea a 200 de ani de la anexarea ei de către Imperiul Ţarist
Istoria Basarabiei a fost în prim-planul evenimentului desfăşurat sâmbătă, la Centrul de creaţie, sala "Johnny Răducanu", intitulat "Basarabia, un nume cât o istorie întreagă". S-a comemorat, astfel, împlinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist. A fost prezentă o delegaţie culturală din oraşul Străşeni, Republica Moldova, condusă de profesorul Anatol Şaptefraţi. Manifestarea a debutat cu un simpozion în cadrul căruia s-a vorbit despre istoria mai veche sau mai recentă a Basarabiei, despre momentele pierdute ale istoriei în care Basarabia se putea uni