A construit şi a dezvoltat afaceri vândute cu sute de milioane de dolari. A refuzat o oferta de cumpărare făcută de Oracle. Cea mai nouă afacere a lui, dezvoltată în cloud, a atras deja finanţare din partea lui Marc Andreessen, cel care a inventat browserul de internet, şi a partenerului său Ben Horowitz, cei mai în vogă investitori Venture Capital din Silicon Valley. Iată lecţiile lui de antreprenoriat.
La fel ca mulţi ani români, Christian Gheorghe visa cu ochii deschişi la libertate în decembrie 1989. Dar, spre deosebire de mulţi dintre românii care doar visau, a fost dispus să rişte totul pentru a o lua de la zero. „Era decembrie 1989 când am ajuns în SUA, la New York. Aveam 22 de ani, nu ştiam deloc limba engleză, dar eram pasionat de computere, încă din ultimul an de liceu, când mi-am cumpărat primul Sinclair ZX şi am învăţat să programez". De aici încolo, povestea lui seamănă, până la un punct, cu a multor altor imigranţi care au trecut oceanul în căutarea visului american.
A stat pe la rude, a lucrat în construcţii (ziua), a condus limuzine (noaptea sau în zorii zilei) . Totul pentru sume care acum par derizorii. S-a luptat din răsputeri să înveţe în fiecare zi câte ceva nou (limba engleză, pentru început), să fie plăcut şi să îşi obţină dreptul de a munci legal. Dar, mai ales, şi-a urmat visul care a căpătat primele forme în ultimul său an de liceu, când şi-a cumpărat un Sinclair ZX (cei mai în vârstă dintre voi îşi aduc aminte, probabil, că programele software se încărcau în aceste computere prin intermediul unui casetofon). Însă motivul principal pentru care povestea lui se regăseşte în paginile „Forbes" este aceea că, în ciuda oricăror greutăți, românul a construit afaceri, le-a vândut şi a luat-o de fiecare dată de la capăt, reinventându-se.
Citeşte pe FORBES.ro întreaga poveste a lui Christian Gheorghe, dar şi lecţiile lui de antrepren