REZULTATE BAC 2012. Sesiunea de contestații care s-au desfășurat, astăzi, a fost așteptată ca un colac de salvare de către elevii nemulțumiți de rezultatele de la bacalaureat. Totuși, din experiența anului trecut, reiese că cererile celor mai multor elevi rămân fără răspuns sau, mai rău, duc la scăderea punctajului inițial. Sursa: CODRIN PRISECARU
UPDATE: Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat azi că au fost depuse peste 53.700 de contestaţii.
Majoritatea contestaţiilor, mai precis 19.325 dintre acestea, vizează notele la proba scrisă de limba română, potrivit Mediafax. Alte peste 17.600 de contestaţii sunt pentru notele la proba de matematică, iar 13.890 de contestaţii, pentru proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.
Printre "repetenţii"acestei sesiuni de Bacalaureat s-au numărat şi elevii din Capitală, unde numai 39% dintre cei peste 23.000 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul maturităţii.
Aşa se explică, poate, şi numărul record de contestaţii înregistrate în Capitală, peste 7.500, cam tot atâtea ca şi anul trecut. Nicolae Nuţu, preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Bucureşti, are veşti poaste pentru cei care visează schimbări spectaculoase de notă.
"Depinde şi de evaluatori,dar rezultatele contestaţiilor intră în nişte statistici matematice. N-o să existe schimbări majore pentru că baremele sunt bine făcute, spre deosebire de subiecte unde s-au mai strecurat greşeli", explică inspectorul Nicolae Nuţu.
Potrivit acestuia, afară de situaţiile excepţionale în care s-au făcut greşeli materiale,sunt şanse minime ca un elev "respins" să devină, peste noapte, "admis". "În Bucureşti, de exemplu, am avut patru astfel de greşeli. Cineva scrisese 4 în loc de 6, dar asta s-a întâmplat la 55.000 de teze, deci mi se pare rezonabil ", mai spune inspectorul, care atrage atenţia că note