Procentul de promovabilitate la BAC, în Prahova, a fost în acest an de 45,49 %, foarte aproape de cel de anul trecut, când BAC-ul a fost trecut de 44,65% dintre candidați. Luni, nemulțumiții au patru ore la dispoziție, pentru a depune contestații.
Candidații au la dispoziție intervalul 8.00 -12.00 pentru a depune contestații.
Tezele vor fi recorectate în următoarele două zile, iar vineri vor fi afişate rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat. Cele mai mici note au fost obținute la proba de matematică.
Topul liceelor din județ, după media de la BAC
Bacalaureat 2012 Prahova: Vezi AICI notele!
Pentru o mărire a notei, o lucrare trebuie să aibă o diferență de minimum 0,50 de puncte între nota inițială și cea primită după recorectare. În caz contrar, candidatul va rămâne cu prima notă.
Iată ce spune metodologia examenului de Bacalaureat despre contestaţii:
Art.71 (1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.
(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a munic