Procurorii DNA Cluj au cerut, luni, condamnarea la închisoare cu executare a omului de afaceri Călin Stoia, judecat pentru trafic de influenţă. La Tribunalul Cluj a avut loc, luni, ultimul termen în dosarul în care omul de afaceri Călin Stoia este judecat pentru trafic de influenţă.
Conform procurorilor DNA, Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului, pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti din judeţul Vâlcea, provenită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011.
Mai exact, Stoia este acuzat că i-ar fi spus unui cunoscut al său, Ion Bujorel Bold, că poate interveni pentru deblocarea unor sume din fondul de rezervă al Guvernului României în folosul unei societăţi comerciale controlate de un om de afaceri din Vâlcea, Vasile Lepădatu. Fondurile ar fi urmat să ajungă în contul unei primării din judeţul Argeş, de unde trebuiau redirecţionate la firma lui Lepădatu, care efectuase lucrări pentru reparaţia unor drumuri.
Judecătorii Tribunalului Cluj i-au audiat, la acest termen, pe Bujorel Bold, denunţătorul din acest dosar, şi pe omul de afaceri Vasile Lepădatu.
Bold a declarat judecătorilor că a fost luat de pe stradă din Bucureşti şi adus la DNA Cluj unde i s-a dat să asculte convorbirea telefonică avută cu Stoia.
"Am dat acel denunţ la DNA pentru că mi s-a spus că este vorba de o faptă penală şi am vrut să scap. Stoia nu mi-a spus că va interveni la Guvern, am dedus asta cu domnul procuror", a spus Bold, citat de Mediafax. La rândul său, Lepădatu a declarat că nu are nici o legătură cu acest caz şi că nu i-a cerut niciodată nimic lui Bold, de altfel nici astăzi problema sa nefiind rezolvată.
To