UPDATE. Surse judiciare au declarat pentru RL că suspiciunile procurorilor s-ar îndrepta şi spre fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, Viorel Comăniţă, care a deţinut mai multe funcţii în cadrul ANAF, inclusiv pe cea de şef interimar la Vamă. Anchetatorii îi bănuiesc pe cei doi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.
UPDATE.Din Constanţa au mai fost ridicaţi Diana Nemeş şi George Guliu, ambii asociaţi ai lui Radu Nemeş, dar şi Alexandru Papuc, un fost poliţist constănţean.
În urmă cu câteva luni, Guliu a fost în vizorul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Constanţa, aceştia solicitând chiar arestarea acestuia. Motivul: omul de afaceri le oferea benzină sau motorină mai multor poliţişti de la rutieră cu scopul de a-l scăpa de sancţiunile pe care acesta le primea când încălca legile circulaţiei.
----
Anchetă de proporţii a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie care au destructurat o mega-reţea de afacerişti implicaţi în afaceri cu produse petroliere şi care sunt suspectaţi că au produs un prejudiciu statului câteva zeci de milioane de euro, au declarat pentru România liberă surse judiciare. Metodele erau similare celor practicate de reţeaua Racz.
Mai exact, membrii reţelei condusă de Radu Nemeş şi acoliţii săi sunt suspectaţi că au achiziţionat aproximativ 50000 de tone de motorină şi benzină de la doi furnizori mari - Oscar Downstream şi Oil Terminal Constanţa, în scopul, teoretic, realizării unui alt produs finit. Achiziţionat în aceste condiţii, combustibilul era scutit de la plata mai multor accize către bugetul de stat. Numai că afaceriştii nu realizau niciodată acel produs finit, numit CLG, iar motorina şi benzina erau vândute prin foarte multe firme fantomă unor reţele de benzinării din Sibiu.
Luni, procurorii au făcut