* de ani de zile, Brăila şi Chiscaniul se bat în tribunale ca să pună mâna pe staţiunea Lacu Sărat * în timp ce "mărul discordiei" se degradează cu fiecare an care trece, autorităţile dau un singur răspuns când sunt întrebate dacă au de gând să investească în dezvoltarea staţiunii: "Nu avem cum, că suntem în litigiu!"
"În sfârşit, putem spera că Şi-a întors Dumnezeu faţa şi spre staţiunea Lacu Sărat! În urmă cu câteva zile, Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat un Plan de Urbanism Zonal, care promite să schimbe din temelii staţiunea şi să o transforme într-un obiectiv turistic de interes naţional". Aşa începea, în urmă cu aproape un an, mai exact pe 12 iulie 2011, un articol publicat de ziarul nostru. Vă informam atunci despre prevederile PUZ-ului aprobat de CLM şi cum ar putea să schimbe acesta faţa staţiunii, în eventualitatea în care ar fi pus în practică. N-a fost să fie! A trecut un an degeaba, fiindcă staţiunea a rămas în aceeaşi stare deplorabilă, cu aceleaşi alei pline de gropi, cu aceleaşi spaţii verzi neîngrijite şi sălbăticite, cu aceeaşi plajă denivelată şi acoperită cu buruieni uscate etc, etc. Lucrurile se mai mişcă, de-o părere, în sectorul privat: ici-colo, mai vezi că se extinde un restaurant sau că mai apare o pensiune. Per ansamblu, însă, imaginea staţiunii rămâne la fel de încremenită în timp şi dominată tot de bazele de tratament şi hotelurile construite de regimul comunist, în anii '60 - '70.
Sunt zece ani, cel puţin, de când autorităţile au aceeaşi scuză pentru lipsa de investiţii în revigorarea staţiunii Lacu Sărat: litigiul existent între primăriile Chiscani şi Brăila referitor la dreptul de administrare a staţiunii şi de încasare a taxelor şi impozitelor. De ani de zile, cele două Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT) se târăsc în procese interminabile, fiecare încercând să pună mâna pe ceea ce pare a fi un