În perioada 6-13 iulie 2012, la Bucureşti are loc Convenţia de la Ramsar (Convenţia internaţională asupra Zonelor Umede), sub devizul „Turismul în Zonele Umede de Importanţă Internaţională”, activitatea ce se doreşte a fi promovată în astfel de arii (www.ramsar.org; www.ramsar.ro ).
Situl Ramsar – Zona Umedă de Importanţă Internaţională „Complexul Piscicol Dumbrăviţa” – singurul cu acest statut din Regiunea 7 Centru, va fi vizitat de 100 delegaţi ai conferinţei, în data de 11 iulie. Aria de 420 de hectare, denumită „Delta din Carpaţi” a fost selectată pentru vizita în teren a delegaţilor, alături de alte 9 locaţii din ţară.
Importanţa acestui Sit Ramsar a crescut în primăvara anului 2012, după ce pe unul din heleşteele piscicole s-a stabilit o colonie mixtă de cuibărit, formată din cinci specii de importanţă europeană, printre care: cormoranul mic – singurul loc de cuibărit al speciei din Transilvania, egreta mică, stârcul de noapte. Toate aceste specii şi habitatele de cuibărit şi de hrănire vor putea fi admirate în timpul vizitei.
De asemenea, specialiştii custozilor ariei: Doripesco şi Societatea Ornitologică Română – Sucursala Braşov vor prezenta oaspeţilor aspecte legate de speciile „ţintă”, activităţile umane – piscicultura, pescuitul sportiv, păşunatul, cositul etc., managementul conservării biodiversităţii în raport cu interesele socio-economice, dezvoltarea unor activităţi prietenoase pentru natură – turismul organizat.
În acest context, cei doi custozi organizează anual turismul tip birdwatching împreună cu mai multe firme tour-operatoare, dar şi activităţi educaţionale pentru copii, turism foto etc.
În perioada 6-13 iulie 2012, la Bucureşti are loc Convenţia de la Ramsar (Convenţia internaţională asupra Zonelor Umede), sub devizul „Turismul în Zonele Umede de Importanţă Internaţională”, activitatea ce se doreşte a fi pro