Rezultatele din acest an de la examenul de bacalaureat sunt mai slabe faţă de cele din 2011, rata de promovabilitate fiind de numai 43,01% (înainte de afişarea contestaţiilor), arată datele existente până la închiderea ediţiei. Sistemul de învăţământ din România marchează în acest fel al doilea an consecutiv de rezultate dezastruoase la "examenul vieţii", iar peste 100.000 de absolvenţi de liceu vor fi nevoiţi să-şi încerce norocul la a doua sesiune ce se va organiza în luna august.
Sistemul de învăţământ s-a numărat printre cele mai reformate din România, peste 100 de modificări fiind aduse legilor din domeniu de fiecare dintre cei peste 20 de miniştri care s-au aflat la conducerea ministerului. Pentru educaţie se cheltuiesc anual aproximativ 2 mld. euro (sume ale ministerului şi ale autorităţilor locale).
"Noi aşteptăm să înregistrăm toate rezultatele aşa cum sunt ele prevăzute ca etape, asta înseamnă şi după finalizarea contestaţiilor, şi apoi vom porni analize la trei paliere la nivel naţional, în Ministerul Educaţiei, cu experţii din minister şi cu experţii Centrului de evaluare şi examinare, care au şi ei responsabilitate în ceea ce priveşte formularea subiectelor, apoi vom cere ca la nivelul fiecărei şcoli, la nivelul judeţului şi la nivelul ministerului să avem măsuri concrete cu termene şi responsabilităţi foarte exacte, pentru a încerca să remediem această situaţie", a spus Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei, citată de Mediafax.
ZF a calculat anul trecut că "generaţia pierdută" de la bacalaureat costă economia un miliard de euro, deci anul acesta mai adăugam un miliard de euro.
Rezultatele din acest an de la examenul de bacalaureat sunt mai slabe faţă de cele din 2011, rata de promovabilitate fiind de numai 43,01% (înainte de afişarea contestaţiilor), arată datele existente până la închiderea ediţiei. Sistemul de