Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) informeaza ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului potrivit careia presedintele este demis cu majoritatea celor care se prezinta la urne se aplica la referendumul din 29 iulie, informeaza Mediafax. Ministrul delegat pentru Administratie Publica, Victor Paul Dobre, a declarat, marti, ca referendumul va fi organizat in conformitate cu legislatia in vigoare, precizand ca aceasta este Legea 3/2000 corectata si modificata prin OUG 41/2012.
Astfel, referendumul se va organiza potrivit Ordonantei de Urgenta din 5 iulie potrivit careia referendumul de demitere e valid oricit de putini participanti ar fi la vot, si nu in baza initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat CCR, care stabileste ca este necesara prezenta la vot a 50%+1 din numarul celor inscrisi pe listele de vot pentru ca referendumul sa fie validat.
"Vreau sa fiu foarte clar si precis: Ministerul Administratiei si Internelor, toate institutiile implicate, Guvernul Romaniei nu pot organiza consultarea decat in conformitate cu legislatia in vigoare, adica Legea 3/200 corectata si modificata prin Ordonanta 41/2012. Restul sunt comentarii", a spus Victor Paul Dobre.
Vezi pe site-ul MAI conferinta de presa sustinuta de ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si secretarul de stat, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor principal de politie Ioan Nicolae Cabulea. Care sunt argumentele invocate de vicepresedintele PNL Mihai Voicu, intr-o conferinta de presa:
In vigoare in acest moment este OUG nr 29 care reglementeaza acest subiectAceasta ordonanta preia un continut identic al unui act normativ din 2007 care a fost supus deja discutiei CCR si care avea un singur articol: "Articolul 10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata in Monitorul Oficial al Romani