Esecul presedintelui Basescu nu vine de la USL, nici de la Voiculescu, Nastase ori Iliescu, ci din atitudinea personala fata de fisa postului, majoritatea parlamentara a USL nefacand altceva decat sa-i sanctioneze greselile.
Esecul lui Traian Basescu a survenit ca urmare a neindeplinirii punctuale si corecte a indatoririlor prezidentiale. Principala misiune constitutionala a presedintelui, care-l pune in aceeasi barca cu Executivul, este numirea primului ministru desemnat sa alcatuiasca noul Guvern.
Cu exceptia lui Calin Popescu Tariceanu, numire impusa prin algoritmul Aliantei D.A., care a fost si cea mai reusita alegere a lui Basescu, urmatoarele doua au coincis cu pofta sa de jucator. Astfel, in 2008, bareaza Coalitiei Iohannis drumul spre guvernare, neatribuind reprezentantului acesteia calitatea de desemnat cu alcatuirea Guvernului, ci dlui Emil Boc, pe motiv ca PDL avea cele mai multe voturi, dar alianta PDL - PSD, visul dlui Basescu, n-a rezistat decat pana la alegerile prezidentiale.
Nu renunta la personalizarea modului de a judeca lucrurile nici dupa 2010 cand, din pricina proastelor guvernari, nivelul de trai a inceput sa scada, iar lumea protesta. A doua, solutia disperarii, Mihai Razvan Ungureanu.
Pentru ca de 22 ani tratam istoria cu duh politic, la fel ca si inainte de 1989: in loc sa asezam adevarul in cadre precise, iar dreptatea sa fie ajutata sa invinga, in loc sa ne recunoastem vinovatia si in cazul mortilor Revolutiei, si al mineriadelor, si al atator decizii politice aiuritoare, ne-a convenit mereu sa cautam vinovati in alta parte pentru a ne salva notorietatea, imaginea publica si a nu ne distruge cariera politica. Ceea ce se intampla si acum.
Pentru ca in politica principalii actanti nu pot face aproape nimic singuri, de capul lor, fiind mereu insotiti si ajutati sa greseasca de catre