Puciul din 7-8 iulie 2012, cum va rămâne în istoria pieţei de capital schimbarea Consiliului Reprezentanţilor de la SIF Muntenia, a creat un precedent important pentru bursa de la Bucureşti şi pentru restul de patru SIF-uri care gestionează o avere de cinci miliarde de lei. Conducerile SIF-urilor nu mai pot ignora de acum înainte vocile şi solicitările acţionarilor dacă vor să şi păstreze funcţiile, iar investitorii străini primesc un prim semnal pozitiv că piaţa locală de capital face un pas mare spre normalitate. Întrebarea care rămâne este dacă noua echipă de conducere de la Muntenia va reuşi să descătuşeze valoarea SIF-ului.
Duminică la ora 19.30, după o Adunare Generală a Acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) epuizantă de 33 de ore, a fost anunţat noul Consiliu al Reprezentanţilor, cel care supraveghează cum sunt administrate activele de 1,256 mld. lei ale SIF-ului de către SAI Muntenia Invest. Grupul de acţionari coagulat în jurul influentului om de afaceri Gheorghe Iaciu a reuşit să îşi impună propriii oameni în cele 11 poziţii din consiliu.
Noii membri ai consiliului sunt Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Olimpiu Blăjuţ, Răzvan Lefter, Florin Cazan, Adrian Andrici, Ştefan Gioga, Dan Sârboiu, Cristian Alexandru Ştefănescu şi Cătălin Mancaş. Adrian Andrici este singurul din fostul consiliu care a reuşit să obţină prelungirea mandatului, restul de zece fiind persoane noi, cu experienţă în brokeraj, bănci sau administrare afaceri.
Ei îi înlocuiesc în funcţie pe Marian Dinu (preşedinte), Sorin Marian Coclitu, (vicepreşedinte), Radu Teodor Bugeac, Cristi Bunu, Cătălin Doica, Gheorghe Glăman, Marian Hoinaru, Ion Lisca, Dan Pascariu şi Mircea Stelian Petrescu. Pentru conducerea SIF Muntenia au mai candidat, fără succes însă, Mircea Oancea, fostul preşedinte al Comisiei de Pensii, şi Paul Miclăuş, fost vicepreşedinte al Comisie