Salvaţi Copiii România derulează, în două localităţi sucevene, Pătrăuţi şi Dolhasca, Programul naţional de reducere a mortalităţii infantile şi de îmbunătăţire a sănătăţii copilului cu vârsta între 0 şi 5 ani.
La Pătrăuţi, după cum ne-a spus Cristina Biciila, coordonator Comunicare „Fiecare copil contează” - Organizaţia Salvaţi Copiii, au fost identificate 30 de gravide şi 400 de copii cu vârsta între 0-5 ani, iar la Dolhasca, aproximativ 100 de gravide şi 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-5 ani.
„Pentru ca aceşti copii, proveniţi din familii cu majore dificultăţi economice şi sociale, să aibă şansa unui start bun în viaţă, avem nevoie şi de implicarea şi suportul societăţii civile, a comunităţii, a sponsorilor”, ne-a spus Cristina Biciila.
Ea a mai spus că prin acest program naţional se încearcă „sensibilizarea societăţii, care să acţioneze şi să ne vină în ajutor, deoarece mortalitatea, precum şi speranţa de viaţă reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinii şi al sănătăţii publice”. Cu sponsorizări de la companii, mai mari sau mai mici (deductibile pentru acestea), a mai completat Cristina Biciila, „noi putem dezvolta şi extinde acest proiect şi putem contribui cu adevărat la scăderea ratei mortalităţii în rândul nou-născuţilor şi al copiilor mai mici de 5 ani. În comunităţile în care am acţionat anul trecut nu s-a mai înregistrat nici un deces în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an. Cei interesaţi pentru sponsorizări sau donaţii pot să intre pe www.salvaticopiii.ro sau să sune la Tel.: +40 21 316 61 76, Mobil: +40 744 360 915.
Rata mortalităţii infantile în judeţul Suceava, peste media pe ţară
În Romania se înregistrează cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană. Statisticile oficiale vorbesc despre o rată a mortalităţii i