În dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere, Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, este cel care asigura legătura dintre firmele implicate în activitatea de evaziune fiscală şi factorii de decizie ai ANAF.
"Persoana care asigura legătura dintre firmele implicate în activitatea de evaziune fiscală şi factorii de decizie ai ANAF este inculpatul Marta Codruţ Alexandru", notează procurorii în Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.
Codruţ Marta a fost şeful la cabinetul lui Sorin Blejnar la ANAF până în luna mai 2010, apoi a mai lucrat în această instituţie până în luna august din acelaşi an, după care a intrat în afaceri pe segmentul publicitate şi consultanţă, a relatat presa.
Potrivit declaraţiei de avere din 2010, Codruţ Marta deţinea un apartament, ceasuri, tablouri şi arme de vânătoare în valoare de 60.000 euro. Marta a mai declarat că avea în 2010 în conturi 480.000 lei şi 546.000 euro. Marta a mai precizat că a împrumutat mai multe firme cu peste 650.000 lei şi că a câştigat peste 86.000 lei de la ANAF.
Din 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, prin mandat internaţional de urmărire a persoanelor dispărute, după ce pe 25 mai soţia sa a reclamat dispariţia sa. Parchetul General a deschis o investigaţie în cadrul căreia au fost audiate mai multe persoane printre care şi Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg.
Numele lui Marta, susţine Mediafax, a fost vehiculat si intr-un dosar de fraudă cu motorină, cu un prejudiciu de 20 de milioane de euro rezultaţi din neplata de TVA şi accize. Cazul este acum in instanţă, iar ANAF s-a constituit parte civilă. Presa a relatat că omul de afaceri Attila Peter Racz ar fi fost protejat de Codruţ Marta. Omul de afaceri Attila Peter Racz este acuzat de procurorii DNA de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la eva