Procurorii anticorupţie au cerut arestarea a 11 persoane acuzate că fac parte din reţeaua protejată de la vârful Fiscului şi de ofiţeri de informaţii din Ministerul de Interne.
Aceştia au fost reţinuţi de luni noapte, iar aseară judecătorii încă se gândeau dacă emit sau nu mandatele de arestare.DNA susţine că membrii reţelei erau protejaţi de către Florin Dan Secăreanu, ofiţer în cadrul DGIPI, şi de Comăniţă Viorel, directorul Autorităţii Naţiolnale Vamale. Aceştia îi ţineau la curent pe cei implicaţi cu eventualele cercetări declanşate, iar controalele la firmele din circuit erau făcute formal. Persoana care asigura legătura dintre firmele implicate în activitatea de evaziune fiscală şi Sorin Blejnar, şeful din acea vreme al ANAF, ar fi fost Codruţ Marta.
Rocadă mafiotă, la vârful Fiscului
Printre cei anchetaţi de DNA se află şi Sorin Blejnar. „Menţinerea în funcţie a lui Sorin Blejnar era esenţială pentru Radu Nemeş, care intenţiona să finalizeze o serie de proiecte şi să demareze mecanisme evazioniste suplimentare, sens în care Codruţ Marta şi-a manifestat disponibilitatea atât pentru a încerca să îl convingă pe Sorin Blejnar să nu demisioneze, cât şi pentru a acţiona în sensul numirii unei alte persoane obediente - iar dacă tot vrea neapărat să plece, să pun pe cine trebuie", se arată în referatul procurorilor prin care au cerut arestarea a 11 persoane. DNA susţine că între Codruţ Marta şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg exista o relaţie strânsă.
„Indicii obţinute relevă că Codruţ Marta se bazează pentru a asigura menţinerea în funcţie a lui Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă pe relaţiile deţinute de Emilian Schwartzenberg la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment", mai spun procurorii în referat.
Sorin Blejnar neagă în continuare că ar fi anchetat în acest caz. Resping cu fermitate toate aceste informaţ