Tribunalul Oradea a numit Casa de Insolventa Transilvania (CITR) administrator judiciar al Proges, unul dintre principalii importatori si distribuitori de materiale pentru amenajari interioare. Instanta a aprobat cererea companiei de intrare in reorganizare judiciara.
Cauzele principale pentru care s-a luat decizia cererii insolventei sunt reducerea sau anularea limitelor de credit furnizate de companiile de asigurari furnizorilor, recuperarea cu mare intarziere a banilor din piata, reducerea vanzarilor pe fondul crizei economice, dar in special cresterea ponderii creantelor litigioase (foarte multe firme de constructii sau clienti revanzatori au intrat la randul lor in insolventa).
"Toate acestea sunt caracteristici generale ale mediului de afaceri in aceasta perioada si au ca efect lipsa lichiditatilor, facand imposibila achitarea datoriilor companiei. Este ceea ce s-a intamplat si in cazul Proges. Tocmai de aceea credem ca implementand un plan de reorganizare adecvat vom reusi sa readucem compania pe profit, iar Proges va fi in continuare un important jucator economic", a declarat Radu Lotrean, coordonatorul departamentului de ofertare al Casei de Insolventa Transilvania.
Managementul Proges doreste iesirea cat mai rapida din starea de reorganizare judiciara. Strategia de dezvoltare si extindere a activitatii comerciale pe piata romaneasca va continua conform planurilor, vizand reducerea costurilor operationale intr-un mod sustenabil, dar mai ales cresterea vanzarilor si imbunatatirea profitabilitatii.
Proges este principalul distribuitor al materialelor pentru amenajari interioare, parchet laminat, parchet masiv si stratificat, mocheta, covoare, pardoseli PVC, usi de interior, perdele, draperii si tapet. Proges are 25 de magazine si centre logistice, precum si o retea de peste 1.000 de clienti revanzatori pe tot teri