Conducerea Rapidului a fost convinsă de Cristian Costache, fostul ofiţer de presă al clubului, să accepte prin intermediul firmei Spidex, la care lucrează acesta în prezent, un cantonament exotic în Scoţia.
La prima vedere, alegerea părea bună, dar dezavantajele au apărut pe parcurs şi i-au făcut să regrete cei 30.000 de euro plătiţi.Canicula din estul Europei a fost evitată de rapidişti, dar până la urmă au căzut din lac în puţ. Pancu şi compania au nimerit pe insulă într-o perioadă cu ploi şi furtuni puternice, care le-au dat toate planurile peste cap.
Antrenamentele, când s-au putut face, au fost adaptate la terenurile foarte moi şi îmbibate cu apă, iar din cele cinci amicale stabilite pentru turneul scoţian nu s-au jucat, tot din cauza vremii, decât două, restul fiind anulate.
Chiar dacă s-ar fi putut juca, Rapid nu se putea testa decât cu echipe scoţiene, pentru că nimeni altcineva n-a mai ales ca destinaţie de cantonament Scoţia. Acest ultim aspect este unul cât se poate de grav pentru o echipă ca Rapid, care începe sezonul peste nici 10 zile şi care nu va avea suficiente meciuri în picioare, nici ca număr, nici ca intensitate, pentru că valoarea adversarilor întâlniţi a fost foarte slabă. Practic, în toată perioada de pregătire de vară, când toate echipele încearcă să-şi parafeze amicale cât mai multe şi cât mai puternice, Rapid a jucat doar şase meciuri.
Amicalele Rapidului
FC Stenhousemuir (Liga a treia scoţiană) 3-1
Greencock Morton (Liga a doua scoţiană) 5-2
Olimpia Satu Mare (Liga a treia) 4-1
Zilina (Liga 1 slovacă) 1-1
MFK Kosice (Liga I slovacă) 2-2
Bad Zell (amatori Austria) 13-0