Cele mai multe contestaţii depuse în Capitală vizează, în mod egal, lucrările la limba şi literatura română şi la matematică. Elevii vor afla dacă au reuşit să promoveze Bacalaureatul, în urma recorectării lucrărilor, vineri, 13 iulie, când se vor anunţa rezultatele finale.
În Capitală, au fost depuse 7.408 contestaţii, din care 5.000 au în vedere note obţinute la probele de matematică şi limba română. "Pentru notele la română şi matematică, avem câte 2.500 de contestaţii", a precizat preşedintele Comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu.
Din 22.402 candidaţi care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2012 în Bucureşti, au promovat doar 8.268, înainte de contestaţii, adică 39%.
La nivel naţional, promovabilitatea este de 43,04%, mai mică decât cea de anul trecut. Candidaţii care nu au obţinut medie de trecere au depus 53.773 contestaţii, la nivelul întregii ţări. Majoritatea contestaţiilor, 19.325, solicită reevaluarea lucrărilor la limba şi literatura română. Peste 17.600 contestaţii s-au înregistrat pentru lucrările la matematică, iar 13.890 vizează probele la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.
REZULTATELE FINALE au fost afişate! Vezi aici mediile, judeţ cu judeţ!
Primele rezultate afişate la centrele de examinare indică o situaţie la fel de dezastruoasă ca cea înregistrată anul trecut. După ce s-au luat măsuri pentru ca examenul să se desfăşoare corect, rata de promovabilitate este foarte mică. Pe primul loc este Judeţul Ilfov, unde 85% din candidaţi nu au promovat, iar cele mai bune rate de promovabilitate sunt în jur de 60%. VEZI AICI rata de promovabilitate, judeţ cu judeţ
AICI găseşti ce poate face copilul tău dacă a picat examenul de maturitate!
AICI găseşti liceele care au avut performanţe bune la Bacalaureat 2012!
AICI găseşti liceele cu p