Când aţi cumpărat ultima oară roşii gustoase de la un supermarket? Nu văaduceţi aminte? Staţi liniştiţi, şi ceilalţi oameni sunt în aceeaşi situaţie.
De ce sunt totuşi roşiile lipsite de gust? Răspunsul este unul relativ simplu. Cultivatorii de roşii sunt plătiţi la kilogram şi nu în funcţie de calitatea mărfii. Ei se concentrează mai mult pe aspectul legumei, decât pe gust.
Cultivatorii vor să obţină roşii cât mai rotunde şi cu partea inferioară plată, pentru ca legumele să poată fi transportate mai uşor.
„Gustul intră foarte puţin în toată această ecuaţie şi câteodată nu intră deloc” susţine specialistul în agricultură Barry Estabrook.
În plus, roşiile sunt de multe ori refrigerate în timpul transportului, iar temperaturile joase „ucid” ceea ce mai rămâne din gust.
Potrivit unor studii ştiinţifice, şi genetica are parte ei de vină în lipsa gustului roşiilor.
Când aţi cumpărat ultima oară roşii gustoase de la un supermarket? Nu văaduceţi aminte? Staţi liniştiţi, şi ceilalţi oameni sunt în aceeaşi situaţie.
De ce sunt totuşi roşiile lipsite de gust? Răspunsul este unul relativ simplu. Cultivatorii de roşii sunt plătiţi la kilogram şi nu în funcţie de calitatea mărfii. Ei se concentrează mai mult pe aspectul legumei, decât pe gust.
Cultivatorii vor să obţină roşii cât mai rotunde şi cu partea inferioară plată, pentru ca legumele să poată fi transportate mai uşor.
„Gustul intră foarte puţin în toată această ecuaţie şi câteodată nu intră deloc” susţine specialistul în agricultură Barry Estabrook.
În plus, roşiile sunt de multe ori refrigerate în timpul transportului, iar temperaturile joase „ucid” ceea ce mai rămâne din gust.
Potrivit unor studii ştiinţifice, şi genetica are parte ei de vin