Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, se implică direct în funcționarea Şcolii Profesionale Germane „Kronstadt“, care va funcționa din această toamnă. Capacitatea școlii este de 224 de elevi, iar până la această oră s-au înscris 100 de elevi.
„Această şcoală este una foarte importantă, de care vor beneficia atât firmele germane din România, cât şi alte firme. Braşovul a preluat un exemplu de bune practici din Germania, unde astfel de şcoli sunt foarte bune. Există peste 18.000 de firme cu capital mixt româno-german în ţară, mai ales în domeniul automobilistic şi al furnizării de componentele auto şi altele planifică investiţii noi în România. Este vorba despre firme care cunosc deja situaţia de aici, din punct de vedere al forţei de muncă”, a declarat Andreas von Mettenheim citat de Bună Ziua Brașov.
Preşedintele Clubului Economic German Braşov, consilierul local Werner Braun, a precizat că „această şcoală este un model, iar dacă el va fi preluat şi în alte părţi ale ţării nu face decât să ne bucure, pentru că România are nevoie de forţă de muncă bine pregătită pentru a atrage investiţii străine”.
Elevii vor fi calificați în meseriile de operator pe maşini cu comandă manuală şi mecatronică, vor beneficia de burse lunare de 400 de lei, din care 200 de lei pe lună reprezintă bursa de la stat, iar 200 de lei bursă susţinută de cele zece firme cu capital german. În primul an de studiu, 60% din programă este reprezentată de pregătire practică, iar 40% de pregătirea teoretică. În cel de al doilea an de studiu procentele se modifică, 75% urmând a fi pregătire practică şi 25% partea teoretică.
Fotogalerie: Alexandru Petrescu
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, se implică direct în funcționarea Şcolii Profesionale Germane „Kronstadt“, care va funcționa din această toamnă. Capacitatea școlii este de 22