Chiar daca ai multe lucruri de pregatit inainte sa pleci in vacanta, incepand de la traseul calatoriei pana la bagaj, o vizita la medicul de familie te-ar scuti de multe probleme de sanatate. Locurile necunoscute si exotice pe care te pregatesti sa le vizitezi pot veni la pachet si cu o serie de afectiuni grave, cum ar fi bolile tropicale sau cele specifice sezonului. Iata la ce trebuie sa ai grija pentru a te bucura de o vacanta relaxanta.
Masuri pentru destinatii exotice
Daca anul acesta ai decis sa-ti petreci concediul intr-o destinatie exotica, se impune si o vizita la Centrul International de Vaccinari, recomanda revista "Info Medlife". Febra galbena, malaria, febra tifoida, holera, poliomielita, hepatita A sau B, difteria, tetanosul, rujeola, rubeola, encefalita, diareea si febra Dengue sunt doar cateva dintre pericolele ascunse ale unei destinatii exotice. Unele boli pot fi evitate prin vaccinare, in timp ce alte afectiuni, precum malaria, necesita anumite medicamente.
Atentie la aerul conditionat
Chiar daca nu ne ducem in vacanta intr-un loc atat de indepartat, asta nu inseamna ca putem sa ne culcam linistiti pe o ureche si sa nu ne luam nicio masura de precautie. Din pacate, afectiunile cronice de care suferim nu intra in concediu, ci, dimpotriva, se pot agrava din cauza schimbarilor climatice, de alimentatie si de mediu la care supunem organismul in perioada vacantei. Persoanele care sufera de alergie sau astm trebuie sa fie atente la expunerea la alergenii din camerele de hotel (praf, odorizante de camera, lenjeria de la hotel, care poate declansa o criza din cauza detergentilor cu care este curatata). In aceste cazuri, o solutie mai putin practica, dar infinit mai sanatoasa, este lenjeria de acasa. De asemenea, aerul conditionat, un rau necesar pe perioada verii, reprezinta un potential pericol in special pentru cei care au problem