În S1, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al volumului de investiţii din prima jumătate a anului 2005 până în prezent
România este, în continuare, atractivă pentru investitorii străini, însă lipsa finanţării şi criza din zona euro au dus la acest nivel
În primele şase luni au fost încheiate doar două tranzacţii, în valoare de 55 de milioane de euro
România este, în continuare, atractivă pentru investitorii străini, însă lipsa finanţării şi criza din zona euro au făcut ca în primul semestru al anului să se înregistreze cel mai scăzut nivel al volumului de investiţii din prima jumătate a anului 2005 până în prezent, potrivit unui raport despre piaţa investiţională lansat de CBRE România. În primele şase luni ale lui 2012 au fost încheiate doar două tranzacţii, în valoare de 55 de milioane de euro - vânzarea fabricii Nokia de către producătorul De'Longhi şi cumpărarea complexului City Business Centre din Timişoara de către NEPI.
"Ţara noastră rămâne în continuare o piaţă atractivă, dar lipsa finanţării şi problemele din zona Euro au determinat creşterea riscului investiţional în perioada analizată", se menţionează în raport.
În Europa Centrală şi de Est, volumul investiţional cel mai ridicat a fost înregistrat în Rusia şi în Polonia.
"Piaţa din România este încă atractivă pentru investitorii străini pe fondul diferenţei înregistrate la nivelul randamentelor prime în comparaţie cu ţările vecine din Europa Centrală şi de Est. Lipsa finanţării şi problemele din zona euro au condus însă la un nivel scăzut al volumului de investiţii în prima jumătate a anului, determinând creşterea riscului investiţional, o încetinire a procesului decizional şi mărirea timpului de finalizare a unei tranzacţii", a declarat James Heyworth Dunne, Head of Capital Markets and Valuation Department CBRE România.
Cea mai mare tranzacţie - vânz