Casa de Insolvenţă Transilvania respinge acuzaţiile AVAS privind administrarea judiciară defectuoasă a societăţii
Toate demersurile în procedura insolvenţei s-au realizat cu "aprobarea lor de către creditori, inclusiv AVAS"
Parcursul insolvenţei a fost împiedicat şi întârziat de categorii diverse de creditori, în funcţie de interesele fiecăruia de a îşi asigura prioritate la plată
Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) respinge acuzaţiile AVAS privind administrarea Fortus Iaşi, considerând "nerealiste şi nefondate" aprecierile conform cărora, în urma controlului derulat la Fortus Iaşi, AVAS ar fi descoperit neregularităţi în gestionarea societăţii de către Casa de Insolvenţă Transilvania şi Sigma IPURL. "Parcursul insolvenţei Fortus SA (de la deschiderea procedurii în martie 2008, până la decizia Tribunalului Sindic Târgu Mureş din 22 iunie 2012 de a intra în faliment) a fost unul lung, anevoios, contestat, împiedicat şi întârziat, cu rea-voinţă uneori, de categorii diverse de creditori, în funcţie de interesele fiecăreia de a îşi asigura prioritate la plată", a anunţat ieri CITR, precizând că, din 2010 până în prezent, CITR a depus toate diligenţele pentru a asigura o administrare corectă a societăţii.
"Doar prin eforturile CITR s-a reuşit menţinerea în activitate a Fortus SA Iaşi pentru încă doi ani", au comunicat ieri specialiştii în insolvenţă.
În plus, aceştia argumentează că toate demersurile efectuate în procedura Fortus "s-au realizat cu aprobarea lor de către creditori, inclusiv AVAS, şi au fost efectuate sub controlul instanţei".
În ceea ce priveşte acuzaţiile AVAS conform cărora există date contradictorii în rapoartele de evaluare ale activelor, în 2009 acestea fiind evaluate la aproximativ 190 mil. euro, iar acum la aproximativ 35 mil. euro, CITR precizează că evaluarea efectuată în noiembrie 2011, care stabilea v