Ce poate fi mai bun pe căldura asta decât o îngheţată la cornet, cu ciocolată şi vanilie, să o simţi rece şi cremoasă şi cum alunecă pe gât..?! Ei bine, mare atenţie cu acest “răsfăţ” pe caniculă, pentru că ne face mai mult rău decât să ne răcorească! Nu ne înjuraţi, aşa susţin specialiştii! Ce poate fi mai bun pe căldura asta decât o îngheţată la cornet, cu ciocolată şi vanilie, să o simţi rece şi cremoasă şi cum alunecă pe gât..?! Ei bine, mare atenţie cu acest “răsfăţ” pe caniculă, pentru că ne face mai mult rău decât să ne răcorească! Nu ne înjuraţi, aşa susţin specialiştii!
“Îngheţata de azi este foarte periculoasă! Conţine multe substanţe nocive, E-urile clasice precum coloranţi sau gume de îngroşare, care sunt cancerigene, dar şi grăsimi hidrogenate. Şi pe copii e bine să-i ţii departe de îngheţată pentru că în loc să-i răcorească în această perioadă le face mai mult rău”, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie. Doctorul recomandă consumul redus al acestui produs, pentru că ne poate afecta şi la nivelul circulaţiei sangvine. “Fiind foarte rece, poate duce la vasoconstricţie, iar noi avem nevoie de vasodilataţie în acest sezon. Paradoxal, îngheţata este mai bună în sezonul rece decât în cel cald. În locul acestui produs mai bine încercaţi un fresh din fructe de sezon, un ceai verde călduţ sau iaurturi albe la care să adăugaţi fructe proaspete ori miere”, ne-a mai spus Mencinicopschi.
“Înainte de a înghiţi îngheţata, ţine- o pe limbă până se încălzeşte. Astfel, eviţi pericolul de a răci. Produsele foarte reci cauzează vasoconstricţie pe unde trec, scad aportul de sânge, făcând ca oxigenarea căilor respiratorii să fie deficitară, iar acest lucru predispune organismul la răceli”, ne-a spus dr. Laurenţiu Luca (foto). Foarte important este şi de unde o cumperi, pentru că dacă nu a fost păstrată bine, rişti să faci toxiinfe