De formaţie urolog şi cu competenţă în ecografie abdominală, medicul Nicolae Calomfirescu îşi asumă cu toată răspunderea supraspecializarea în disfuncţii sexuale, pentru care nutreşte un interes deosebit încă de dinainte de a-şi lua patalamaua de sexolog.
Pentru fiecare jurnalist, sunt zile în care îşi iubeşte mai mult decât în altele profesia. Aşa a fost şi ziua în care l-am cunoscut pe profesorul Calomfirescu, cu ocazia acestui interviu, o zi în care ne-am simţit foarte norocoşi. Ne-am întâlnit cu interlocutorul nostru la o clinică particulară, unde dumnealui acordă consultaţii de urologie şi de sexologie. Discuţia noastră a durat aproape două ore.
Nici nu ne-am dat seama când au trecut în compania poveştilor medicale şi de viaţă depănate cu şarm neaoş şi cu discreţie de cel care le-a primit din gura pacienţilor săi vreme de peste 30 de ani. Însă, dincolo de talentul oratoric pentru care şi Creangă ar fi fost invidios, am descoperit în profesorul Calomfirescu un profesionist care ştie ce zice şi un medic care nu uită că trebuie să fie şi om cu pacienţii săi. De la întâlnirea cu dumnealui ne-am întors cu răspunsuri mai bogate decât speram, dar, chiar şi aşa, o nouă incursiune în tainele dificultăţilor cu care se poate confrunta fiecare persoană activă sexual din lumea asta ar fi oricând binevenită. Iar dacă este să fie ceva sigur pe Pământ, am înţeles un lucru: „Sexualitatea nu e aşa simplă cum crede lumea, domnule!".
„Weekend Adevărul": De câţi ani aveţi supraspecializare în disfuncţii sexuale?
Nicolae Calomfirescu: Cu diplomă, de opt ani, iar ca domeniu preocupaţional, este mult mai veche, eu fiind ales, de întâmplare şi de soartă, să vorbesc în 1998, la lansarea Viagra în România.
De ce spuneţi că a fost o întâmplare?
Nu ştiu, aşa a fost. De fapt, este un drum foarte lung şi greu. Educaţional, în urologia noastră, aşa