Când vine vorba de bani, femeile sunt mai econoame decât bărbații și fac cheltuieli mai multe dar de o valoare mai mică decât cele operate de bărbați. În concluzie, femeile sunt cheltuitoare doar pe lucruri mici, achizițiile de valori mari rămân pe mâna bărbaților.
Chiar dacă prezența femeilor pe piața muncii din România este mai mare decât cea a bărbaților (53% din totalul populației active sunt femei conform Institutului Național de Statistică), ele sunt mai prost plătite decât bărbații cu 12,5% conform unui studiu BCR. În schimb, rata șomajului este mai mică la femei, 5,7%, față de 7,7% la bărbați.
Totuși când vine vorba de bancă și produse bancare femeile sunt egale cu bărbații, chiar dacă femeile tranzacționează volume mai mici comparativ cu bărbații. Ca și comportament în relația cu banca, bărbații sunt cei care iau în general deciziile de accesare a unui credit, în timp ce ponderea femeilor care economisesc este mai mare: 55% dintre clienții BCR. Dar sumele economisite de femei sunt în medie cu 23% mai mici decât cele economisite de bărbați. În primul semestru din 2012 față de finele anului trecut, totalul depozitelor pe sistemul bancar a crescut cu 5,5%, mai exact cu 6,4 miliarde de lei, ajungând la 121 de miliarde de lei. Cătălina Zincenco, supervisor BCR precizează că, nivelul mediu net al veniturilor clienților BCR, cea mai mare bancă din sistem, „este de 1.900 de lei, iar circa 25% din acesta merge către economisire”.
Și la capitolul plăți online femeile par să stea mai bine, potrivit studiului BCR: femeile plătesc în medie cu 4% mai multe facturi decât bărbații, chiar dacă valoarea tranzacțiilor online operate de femei este mai mică decât cea operată de bărbați, 1000 de lei per tranzacție la femei față de 1500 de lei per tranzacție la bărbați. Pe cardul de credit în schimb, femeile cheltuiesc ceva mai mult decât bărbații, 500 de lei