Zilele acestea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) găzduieşte cea de-a XI-a ediţie a Şcolii de vară „Limbă, cultură şi civilizaţie română”. Participanţii la ediţia de anul acesta sunt 31 de studenţi cu rezultate deosebite şi cadre didactice de la Universitatea „Yurii Fedkovich” din Cernăuţi (Ucraina), Universitatea Bucovineană de Medicină din Cernăuţi (Ucraina), Universitatea de Stat din Chişinău (Republica Moldova) şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (Republica Moldova).
Şcoala de vară propune un context de conştientizare a valorilor româneşti prin cursuri şi dezbateri susţinute de cadre didactice de la Facultatea de Istorie şi Geografie şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava pe teme de istoria limbii române, limbă română contemporană, istoria României, geografia judeţului Suceava, precum şi activităţi sportive şi recreative în cadrul bazei sportive şi a Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie ale USV.
Toate aceste activităţi de învăţare asigură promovarea limbii şi culturii române, a valorilor civilizaţiei române şi europene peste graniţele ţării şi creşterea vizibilităţii instituţiei sucevene în zona transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova.
Potenţialul cultural al zonei va fi dezvăluit participanţilor printr-o serie de vizite tematice la obiective de interes cultural din judeţul Suceava. Întregul program se derulează cu finanţare din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava provenită din fonduri proprii şi din fonduri accesate pe bază de grant de la Consiliul Judeţean Suceava.
Lucrările Şcolii de vară se vor finaliza prin acordarea de diplome de participare tuturor studenţilor care au beneficiat de experienţa de învăţare a valorilor trăite în spaţiul Bucovinei româneşti.
Zilele acestea, Universitatea „Ştefan cel Mare