Cei aproximativ 1.250 de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţul Olt care au depus contestaţii în urma rezultatelor primei sesiuni a examenului de bacalaureat aşteaptă cu nerăbdare rezultatele ce urmează a fi afişate vineri, 13 iulie. Procentul elevilor olteni care au decis să îşi încerce norocul prin contestarea notelor reprezintă 40% din totalul celor care au susţinut “examenul de maturitate” în judeţ şi este unul dintre cele mai slabe din ţară.
Afişarea rezultatelor primei sesiuni a examenului de balacaureat a adus cu sine la Olt un val de contestaţii. Mai exact, nu mai puţin de 40,7% dintre absolvenţii clasei a XII-a din judeţ care nu au promovat examenul şi-au contestat notele primite.
“Am făcut contestaţie la Matematică, unde am luat 4,66. Eu ştiu că am făcut, media la materia asta m-a tras înapoi de la media totală. Îmi încerc norocul, oricum nu mai am nimic de pierdut”, a spune Florin Enache, unul dintre elevii picaţi la bac în acest an.
Contestaţie a depus şi Ileana Danciu, dar numai pentru a încerca să îşi mărească media de la 8,75: “Nu sunt mulţumită de nota la Istorie, cred că au judecat pripit când au corectat lucrarea mea. Am făcut de mai mult. Îmi trebuie o medie cât mai mare pentru facultatea eu vreau să intru în această toamnă”.
Limba şi literatura română - cele mai multe “reclamaţii”
Potrivit situaţiei statistice a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, din totalul de 3.064 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ care nu au promovat bacalaureatul, un număr de 1.247 de elevi au depus, luni – 9 iulie, contestaţii. “Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română şi matematică. Astfel, la Limba şi literatura română au fost depuse 452 de contestaţii, iar 362 la Matematică (231 contestaţii la modulul T1 şi 131 la modulul T2, n.a.)”, a afirmat şeful IŞJ Olt, Nicolae Drăghici.
@