Cand ne doare ceva, primul gest este acela de a merge spre dulapul cu medicamente pentru ca asa am fost invatati, asa am vazut ca se procedeaza, fara sa ne gandim la efectul nociv pe care il pot avea asupra sanatatii noastre medicamentele de sinteza, care sunt facute nu sa vindece, ci doar sa amelioreze.
Daca avem putina rabdare si un minim de cunostinte, vom descoperi in bucataria noastra o intreaga farmacie, alimente pe care le stim dintotdeauna fara sa ne imaginam ca au si calitati terapeutice.
Ceapa, existenta in toate bucatariile, te fereste de infectii, tonifica, energizeaza, calmeaza durerile. Daca esti in pragul unei crize de nervi ori al unui atac de panica, zdrobeste o ceapa si respira tinand-o in dreptul nasului. Daca te doare capul ori ai dureri de oase, taie ceapa rondele si fixeaz-o pe locul dureros cu o bucata de tifon. Ceaiul de ceapa este excelent pentru infectii la nivelul pieptului.
Daca suferi de insomnie, mananca seara ceapa sau zdrobeste o ceapa si tine-o langa patul pe care dormi. In felul acesta nu numai ca vei avea un somn linistit, sanatos, dar iti dezinfectezi si camera in care dormi. E drept ca ceapa miroase, acesta este marele ei dezavantaj, dar exista apa si sapun sa te speli.
Usturoiul, o alta minune oferita in dar de Mama Natura, te fereste de raceala, previne infectiile, intareste sistemul imunitar, energizeaza si tonifica. Cate un catel de usturoi pe zi normalizeaza nivelul de colesterol din organism, reduce tensiunea arteriala si riscul de formare a cheagurilor de sange.
Daca te-a piscat o insecta, taie pe lung un catel de usturoi si freaca locul energic. Vei scapa indata de mancarimi si usturimi, partea afectata nu se umfla si nici nu se infecteaza.
Mierea de albine, monoflora sau poliflora, nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa. Vindeca ranile, te ajuta sa