Teoriile legate de slabit sunt numeroase. Poti sa alegi intre produse dietetice, alimente care ard grasimile, reducerea portiilor sau ocolirea mesei de seara, insa e greu sa stii care e cea mai buna cale de a ajunge sa arati asa cum iti doresti.
Iata parerile specialistilor nutritionisti legat de cele mai importante conceptii care se vehiculeaza vizavi de pierderea kilogramelor, potrivit Passeportsante.
Produsele dietetice sau light ne fac sa slabim - Fals
Produsele dietetice sunt adesea rezultatul marketing-ului. Alimentele care poarta mentiunea "continut redus de grasimi sau de zahar" cu siguranta au mai putine grasimi sau zahar decat celelalte, insa nu sunt lipsite de calorii. A consuma mai multe alimente dietetice in virtutea faptului ca aportul de calorii este mai mic nu este chiar indicat, deoarece, in mod frecvent, grasimile si zaharul sunt inlocuite cu ingrediente artificiale.
Pentru a slabi trebuie sa mancam mai putin - Fals
Pentru a pierde din greutate, reducerea portiilor reprezinta o solutie doar in cazul in care cantitatile consumate pana in acel moment sunt semnificative. In cazul in care suntem obisnuiti sa mancam portii normale (ex. 125 g legume, 75 g carne), a diminua cantitatile duce la acel sentiment de frustrare caracteristic regimurilor de slabire si care este responsabil de esecuri.
Ideal este ca alimentatia sa fie modificata in mod progresiv. Trebuie privilegiata carnea slaba, legumele fierte, painea integrala, care duc repede la satietate. In plus, fibrele continute faciliteaza tranzitul intestinal.
In ceea ce priveste gustarile dintre mese, trebuie limitate cantitativ produsele grase si dulci.
Daca bem mai multa apa, slabim - Fals
Apa este esentiala pentru viata, insa ea in sine nu ne face sa slabim. Daca bem mai mult de 1,5 litri de apa p