GdS: Cum este să fii viceprimar femeie după un mandat de consilier judeţean?
C.C.: O provocare, una nouă. Este ceva ce mi-am dorit. Fac politică de 12 ani şi trebuia să aleg un drum pentru că, atunci când intrăm în politică, noi nu avem şcoală de politică. Până o să se ajungă ca politica să o facă nişte oameni cu o pregătire specială, politicienii români sunt toţi din diferite profesii, deci automat facem toţi şcolarizare la locul de muncă, pe la partid, pe unde ne trimite partidul în cazul în care este la guvernare. Şi mi-am dat seama după ceva timp că, oricât de liberală aș fi şi oricât de mult mi-aş dori eu să se întâmple lucruri bune în ţara asta, trebuie să-ţi alegi o cale pe care vrei să mergi. Nu poţi numai să faci politică fără să-ţi doreşti să întreprinzi tu ceva anume. Eu am trecut prin fazele astea pe care le consider normale, dar aşa a fost cursul vieţii mele, şi am luat hotărârea că din Craiova nu mai vreau să plec, niciodată, pentru nici un fel de funcţie. Atunci singurul lucru logic şi normal ar fi ca, plăcându-mi această funcţie, să-mi aleg şi o carieră politică clară pe consiliul local. Probabil este maximum ce pot să-mi doresc, poate odată candidatura la primărie, dar nu asta ţintesc.
GdS: Câtă legătură este între politică şi administraţie?
C.C.: Să ştiţi că are o foarte mare legătură. Este foarte uşor să te ascunzi în spatele cuvintelor şi să spui: acum fac administraţie. Dintr-o dată, m-a ales lumea şi pac, fac numai administraţie. Şi ea are diverse strategii. Fiecare vede cu mintea lui.
GdS: Care este viziunea dumneavoastră de dezvoltare a oraşului?
C.C.: Am spus-o de mult timp, ea devine interesantă în momentul în care deţin o funcţie publică. Este clar că există priorităţi absolute pe care nu le identifică nici partidul, nici primarul, populaţia le identifică. Aţi văzut câtă suprapunere e în proiectel