Municipalitatea ia în calcul mutarea Fântânii Dunărea în mijlocul intersecţiei de la Universitate, având în vedere valoarea ei de simbol pentru bucureşteni, potrivit unor surse din Administraţia Străzilor.
Conform unui proiect prezentat de Primăria Capitalei în urmă cu câteva săptămâni, Fântâna Dunărea de lângă Universitatea de Arhitectură ar urma să fie înlocuită cu una nouă, la care jeturile de apă ţâşnesc din pământ. Totodată, va fi reamenajată zona din jurul fântânii, actualul pavaj urmând să fie schimbat cu plăci de granit şi piatră cubică.
Proiectul a stârnit nemulţumirea unora dintre bucureşteni, care consideră că fântâna de la Universitate este un simbol al Capitalei, cu o mare valoare memorială.
Cei care se opun demolării actualei fântâni au înfiinţat pe Facebook un grup intitulat „SOS Fântâna”. Membrii grupului îi reproşează într-un comunicat de presă primarului Capitalei, Sorin Oprescu, faptul că în ciuda declaraţiilor prin care anunţa organizarea unui concurs pentru această piaţă, nu a existat „o informare a publicului sau o dezbatere pe soluţie nici în mediul profesional, nici în rândul publicului”. „Cu toate sesizările făcute la instituțiile abilitate, (Inspecția în Construcții și Primăria Capitalei) ne-a fost imposibil să obţinem vreo informaţie cu privire la modul de atribuire a acestor lucrări”, se spune în comunicat. În text se mai arată că în zonă au fost efectuate lucrări până acum de către Tehnologica Radion şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.
Grupul a sesizat până în prezent o serie de nereguli:
- nu există un panou de informare. Singura informaţie despre intenţia de amenajare o avem de pe gardul montat de-a lungul Bulevardului Nicolae Bălcescu.
- autorizaţia prezentată de Tehnologica Radion nu se aplică pentru construcţii si desfiinţări. Pentru aceste lucrări este nevoi