Promovabilitatea la bacalaureat a urcat de la 43,04% la 44, 02% în urma soluţionării contestaţiilor. În majoritatea judeţelor, promovabilitatea s-a mărit cu cel mult două procente, în urma soluţionării contestaţiilor.
Primele centre unde s-au făcut publice rezultatele finale sunt în sectorul 1. Promovabilitatea înainte de contestaţii la prima sesiune a examenului de Bacalaureat în ţară este de 43,04% faţă de 44,47% anul trecut. Aproximativ 170.000 de absolvenţi de liceu au participat la prima sesiune a examenului de bacalaureat.
Un număr de 2.274 de candidaţi au trecut din starea de "respins" în starea 'reuşit prin contestaţie', a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.
Dintre aceştia, 1.377 erau respinşi la cel puţin o probă şi au obţinut în urma contestaţiei nota de trecere la acea probă, iar 897 erau respinşi cu media sub 6.
La nivelul judeţului Caraş-Severin , procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut cu mai bine de un procent, după contestaţii, de la 30,25%, la 31,29 procente. În Dolj, doar 56 de absolvenţi de liceu au promovat examenul, în urma soluţionării contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la Bacalaureat, procentul de promovabilitate crescând astfel de la 40,9%, la 41,76%. Peste 940 din totalul de 2.330 de contestaţii depuse la Bacalaureatul desfăşurat în judeţul Constanţa au fost admise, iar în urma recorectării lucrărilor 38 dintre acestea au primit note de trecere, în timp ce 11 candidaţi au pierdut proba în urma depunerii contestaţiilor, deşi iniţial trecuseră cu bine de ea. Procentul de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut cu două procente în judeţul Bistriţa-Năsăud în urma rezolvării contestaţiilor depuse de candidaţi, ajungând la 46,38%, potrivit datelor comunicate vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Un număr