Vara, nimic nu se compară cu o îngheţată aromată. Dacă este şi făcută în casă, cu atât mai bine. Nu conţine conservanţi sau coloranţi, iar ingredientele sunt alese de tine. Ne-am gândit la trei reţete cu fructe proaspete, de sezon. Încearcă-le şi tu! l Rodica Dîrzu Vara, nimic nu se compară cu o îngheţată aromată. Dacă este şi făcută în casă, cu atât mai bine. Nu conţine conservanţi sau coloranţi, iar ingredientele sunt alese de tine. Ne-am gândit la trei reţete cu fructe proaspete, de sezon. Încearcă-le şi tu! l Rodica Dîrzu
Ingrediente: 600 g fructe de pădure (afine, zmeură, mure etc.), 3-4 linguri de miere de albine, 500 g iaurt natural, câteva frunze proaspete de mentă, sirop de afine.
Preparare: mixează în robotul de bucătărie iaurtul, menta şi mierea, apoi adaugă fructele, păstrând însă cam 100 de grame de afine pentru decor. Bagă amestecul la congelator pentru minimum două ore. Serveşte îngheţata cu sirop de afine şi decorează cu afine şi frunze de mentă.
Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă, 3 ouă, 350 g zahăr, esenţă de vanilie, 500 g vişine, sirop de vişine, frunze de mentă.
Preparare: vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun la fiert cu 150 g de zahăr, 5 minute. Se amestecă ouăle cu 200 g de zahăr şi se pun la fiert pe baie de apă până devin spumă. Se amestecă încontinuu. Frişca se bate spumă şi peste ea se adaugă compoziţia de ou şi zahăr, esenţa de vanilie şi vişinele fierte şi scurse . Se amestecă bine şi se bagă la congelator pentru 4 ore. Se serveşte cu sirop de vişine şi decorată cu frunzuliţe de mentă.
Ingrediente: 500 g căpşune, 4 linguri de suc de portocale, 130 g zahăr, 400 ml de frişcă lichidă.
Preparare: curăţă şi zdrobeşte căpşunele (păstrează câteva pentru decor) şi amestecă-le cu sucul de portocală şi cu zahărul. Bate frişca şi amestec-o bine cu piureul de căpşune. Bagă compoziţia la con