Alimentele consumate joaca un rol extrem de important, avand puterea sa fereasca de boli, chiar sa trateze anumite afectiuni sau, daca sunt facute alegeri nefericite, sa imbolnaveasca incet, dar sigur.
Iata ce ar trebui sa se regaseasca mai des in alimentatia ta, conform Caring.com:
Kiwi
Acest fruct mic, dar plin de nutrienti are foarte multa vitamina C, o cantitate dubla fata de portocale, care ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor de inima si ofera un tonus de zile mari. Are mai multe fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele. Amestecul de fitonutrienti, vitamine si minerale previne si bolile respiratorii si atacul cerebral.
Kiwi are proprietatea de a subtia sangele, dar fara efecte secundare precum cele date de aspirina, mentine un nivel optim al colesterolului si al presiunii sanguine.
Mai multe studii au aratat ca reduce stresul oxidativ si ajuta celulele sa se repare. In medicina chinezeasca el este chiar folosit pentru grabirea vindecarii ranilor.
Incearca sa mananci un kiwi sau doua pe zi. Cu cat este mai copt fructul, cu atat va avea mai multi antioxidanti.
Cirese
Ciresele au nenumarate puteri vindecatoare, putine calorii si incredibil de multi nutrienti. Au si substante care lupta cu inflamatiile din organism si cancerul, precum quercitina sau acidul elagic. Aceste doua componente inhiba cresterea tumorilor, chiar incurajand celulele tumorale sa se autodistruga, asta fara sa provoace daune in organism. Ciresele au si proprietati antivirale.
Antocianina face ca in urina sa fie un nivel mai mic de acid uric, reducandu-se riscul aparitiei gutei. Cercetatorii cred ca antocianina reduce si riscul aparitiei cancerului de colon. Acesti compusi functioneaza ca un ibuprofen natural, reducand inflamatiile si durerile. Consumandu-le in mod regulat,